3PL lyfter logistikbördan från dina axlar

08 februari 2022 jonas olsson

editorial

3PL må låta som en droid från Star Wars, men det är inte att förväxla med den folkkära C3PO. Det är trots allt bara två tecken som förenar de båda två. Eller en bokstav och en siffra om man ska vara petnoga. Det finns dock ytterligare en gemensam faktor. Det är att både 3PL och C3PO har som syfte att hjälpa och underlätta för den som ber om dess tjänster. Så om du inte kan få tillgång till en droid med avancerad teknologi är 3PL minst lika bra.

3PL är till och med ännu bättre än om du driver ett företag eller av någon annan anledning har väldigt mycket material och varor som måste förvaras någonstans. 3PL står nämligen för “tredjepartslogistik” och kan erbjuda flexibel lagerhållning som passar dina villkor. Du får då en säker och trygg plats att förvara produkter och material på samtidigt som du kan fokusera på sådant som du egentligen vill. En sådan lösning tjänar hela ditt företag på.

 

3PL

 

Få tid att utveckla företaget

Det vore dock missvisande att påstå att 3PL bara handlar om logistik och lagerhållning, Sanningen är att så mycket mer ofta ingår i det tjänsteutbud du kan hitta hos någon som sysslar med tredjepartslogistik. Det hör till vanligheterna att du även kan få hjälp med exempelvis packning och transporter mellan lager slutkund. Med andra ord är det en väldigt bortskämd lösning att involvera 3PL i sin verksamhet.

Att få stöd genom 3PL på det här viset frigör enormt mycket utrymme att lägga tid på annat i din verksamhet. När du slipper bördan av att hantera logistik, packning och transport får företaget möjlighet att växa på andra sätt. Äntligen har du tid att utöka din kundkrets, satsa mer på marknadsföring eller utveckla produkterna. 3PL tar helt enkelt över en enorm börda från dina axlar. Tack vare 3PL kan du äntligen andas ut.

Fler nyheter