Advokater mer än bara försvarare

22 juni 2019 jonas olsson
Advokater mer än bara försvarare

Tyvärr kan det uppstå händelser i livet som gör att du behöver en advokat. Juridisk hjälp eller rådgivning är något som de flesta kommer att behöva någon gång i livet. Står du inför det faktum att du behöver juridisk hjälp kan det vara bra att vända sig till en advokat. Det kan vara bra att reda ut begreppen advokat, jurist och rådgivare. Tänk på att vem som helst får kalla sig rådgivare men advokat är en skyddad titel.

 

Vad är en advokat?

En jurist är inte nödvändigtvis en advokat. Advokat är en skyddad titel och bara den som blivit antagen som ledamot av Advokatsamfundet får kalla sig advokat. För att bli antagen krävs en juristexamen och utöver det minst tre års arbete som jurist. Proven som juristen går igenom är stenhårda och Advokatsamfundet kräver många referenser från både domstolar och andra jurister. Givetvis behöver du inte alltid en advokat utan du kan ta hjälp av en jurist. En bra advokatfirma fylld med utmärkta advokater, och som kan hjälpa dig med bl.a. asylrätt i Göteborg, är https://advokatfirmanop.se/sv. De har samlat både advokater och jurister under samma tak så du kan få hjälp på den nivån du behöver.

När kan du behöva en advokat?

Behovet av juridisk rådgivning kan uppstå i många olika situationer – allt från brottmål till bodelningar. Bodelningar kan bli tuffa när kärleken är slut och ekonomin ska delas upp. Har du barn sen tidigare äktenskap kan det vara bra att tala med en advokat innan du gifter om dig. Såklart är inte en potentiell skilsmässa det du tänker på när du är nyförälskad men ett äktenskapsförord kan skydda både din nya partner och dina tidigare barn. Är du nyanländ och behöver hjälp med att söka uppehållstillstånd eller arbetstillstånd kan det vara lättare att ta hjälp av en advokat som kan lotsa dig genom byråkratin. Det finns många firmor som har bred språkkompetens.

Fler nyheter