Akuttandvård på Odenplan när olyckan är framme

15 september 2020 patrick pettersson

Akuta problem med tänderna kan ske när som helst och oftast helt oväntat. En olycka kan leda till att en eller flera tänder slås ut, plötslig tandvärk kan förstöra en helt natts sömn och leda till sjukskrivning från jobbet, eller så kan man råka bita av en tandflisa när man tuggar på något. Det här är så klart inget man kan förutspå och hinna förboka en tid till. Man behöver inte ha haft tidigare problem med tänderna, utan det kan hända alla.

Sök hjälp med en gång 

Vid akuta tandproblem behöver man uppsöka en tandläkare så fort som möjligt för att slippa ännu värre skador. Om man väntar kan det leda till större problem med tänderna, eller i värsta fall hela munnen om man inte kan tugga ordentligt eller ännu fler tandflisor trillar av. Det här är alltså inget man bör skjuta på när det väl händer, utan ta på största allvar. I Stockholm kan du besöka en tandläkare för Akuttandvård odenplan. För att erbjudas bästa möjliga hjälp kan man ofta få en tid samma dag så man slipper lida längre än nödvändigt.

 

 

Besök tandläkaren regelbundet

De flesta som någon gång haft problem med en visdomstand som håller på att växa ut vet hur extrem smärtan kan vara. Det är svårt att koncentrera sig och man vill bara bli av med den. Om man går på sina regelbundna tandläkarbesök när man blir kallad så kan man få veta hur tänderna mår.

Tandläkaren kan säga ifall visdomstanden är på väg ut eller kanske berätta om den kommer ge problem i framtiden. På så sätt kan man vara förberedd i god tid, och kanske redan då boka en tid för att dra ut den. Vissa har däremot inga problem alls och behöver inte åtgärda det, utan bara vänta på att den ska växa ut.

Fler nyheter