Dags att besöka ögonläkare i Stockholm?

20 maj 2021 Lily Hansen

Bor du i Stockholm och har vissa problem med synen kan du bli remitterad till en ögonläkare. I vissa fall har även regionen avtal med privata ögonläkare. Därför ska du inte bli förvånad om du får en kallelse till ett privat alternativ.

En ögonläkare kan hjälpa till med många problem med ögonen, inte bara synfel. Du kan bli hänvisad till en ögonläkare i stockholm även för ögonlocksoperationer. Du kan också vända dig själv till en ögonläkare för att få hjälp med synkorrigering. Gör du det själv utan remiss kan du behöva finansiera behandlingen själv.

När du vänder dig till en ögonläkare är det ofta efter att en optiker upptäckt något fel. Vissa mottagningar i Stockholm kombinerar optiker med ögonmottagning. På så sätt kan mottagningen tillhandahålla kompletta tjänster.

 

 

Vad kan du få hjälp med?

Vanliga åtgärder som ögonläkare i Stockholm arbetar med är närsynthet och översynthet. Har du en diagnos som grå starr kan du i regel använda dig av det privata vårdvalet så du kan välja mottagning själv.

Har du problem med ögonen ska du först vända dig till din vårdcentral eller din vanliga optiker. Då kan du få hjälp med en remiss till en specialist. Har fått diagnosen grön starr kan en specialist vara det absolut bästa alternativet att vända sig till. Desto tidigare du får hjälp, desto bättre.

En ögonläkare kan även operera vissa synfel med laser. På så sätt kan du slippa glasögon och linser. Denna typ av operation kan du behöva finansiera själv. Ibland kan du få hjälp med finansiering via ögonkliniken. Tänk bara på att undersöka villkoren noga innan.

När du ska välja ögonläkare kan du jämföra olika mottagningar. Det kan vara bra att vända sig till en mottagning som har avtal med regionen. Det är lite av en kvalitetsstämpel som ger en liten extra trygghet. 

Fler nyheter