Det krävs för en installation av gasspis i Stockholm

14 juli 2021 jonas olsson

En del människor är väldigt skeptiska mot gasspisar. Man är rädd för att råka glömma gasen på och någon timme senare tända ett ljus för att skapa mysig stämning. Särskilt mysig stämning blir det inte när bostaden exploderar då lågan möter det gasfyllda rummet.  

Eller så är det så att du själv är hur noggrann som helst, men du vill inte bo i ett flerbostadshus med gasspisar för att du inte litar på dina grannar. Du är rädd att de ska göra samma misstag som beskrivs ovan, och då lär även din lägenhet ryka med i explosionen.  

Det fungerar förstås inte t att gå omkring och vara paranoid över vad gasspisen skulle kunna orsaka. Speciellt eftersom du samtidigt ignorerar alla de fördelar som finns med att installera gasspis. Om du läser vidare kommer du att få läsa om flera skäl till varför det är en bra idé att installera en gasspis i ditt hem. Trots risken för att sprängas i luften. 

 

Laga mat utan ström

För det första går inte gasspisen på el. Det innebär att du sparar en himla massa pengar och dina elräkningar kommer bli betydligt tunnare än vad de var före du installerade en gasspis. Dessutom kommer du fortfarande kunna laga mat även om det skulle bli strömavbrott. Om strömmen går, och du inte har installerat en gasspis, kan du få sitta och knapra på en hård och frusen fryspizza. Men med en gasspis kan du laga vad du vill. Utan ström. 

Men installationen av gasspisen är inte så enkel att du bara kan knäppa med fingrarna och så är det gjort. Ofta är det fastighetsägaren som måste ta beslutet. Bor du i en hyresrättslägenhet i Stockholm till exempel kan du inte bara googla “installation av gasspis Stockholm” och beställa gasservice. Men du kan tipsa din hyresvärd om den här länken: https://gasservice.nu/tjanster/installation-gasspis/ 

Fler nyheter