Förstärk din personliga inredningsstil med affischer

12 januari 2021 Cecilia Olsson

Affischer på väggarna kan liva upp ett rum och är ett väldigt prisvärt alternativ till dyra tavlor. Det finns många fina motiv som kan vara allt från diskreta dekorationer till affischer som sätter prägel på en hel vägg. För att affischerna ska hålla sig fina så länge som möjligt samt för att ge ett lite mer ordnat intryck kan man rama in dem. Använd likadana ramar om du vill ha det stilrent eller blanda olika sorter för lite mer liv.

Välj rätt plats och mått

En bra början då man har tänkt att dekorera sina väggar är att bedöma var i hemmet det behövs något på väggen. Vilka väggar eller ytor känns alldeles för tomma och vad skulle passa bäst där? För att underlätta att välja rätt storlek när man kommit fram till var det krävs dekorationer så kan man klippa ut bitar (i papp eller liknande) som har de klassiska måtten på ramar (30×40, 40×50 och så vidare) för att se vilken storlek som passar bäst på den aktuella platsen.

Hitta rätt motiv

Det finns otroligt många olika motiv att välja mellan då det handlar om plancher. Man kan välja väldigt realistiska tryck som ser ut som fotografier eller de som ser mer målade ut. Det finns även många affischer med endast text eller en enstaka bokstav eller symbol. Genom att kombinera exempelvis ett par tavlor med tryck som går i samma färg samt en eller två med enbart text eller symboler får man en snygg balans på väggen. 

Sätt din personliga prägel på väggarna

Personliga affischer gör heminredningen extra individuell. Genom att beställa affischer med ett namn, favorit citat eller dylikt sätter man verkligen sin personliga prägel på inredningen. Hos Sohu-shop går det att hitta affischer med fina motiv, eller så kan man helt enkelt designa sina alldeles egna personliga affischer utifrån smidiga mallar.

Fler nyheter