God hållning hittar du på Valueshop.se

28 oktober 2020 Mikael Barani

Det gäller att se efter sig själv och sin kropp när det nu är allt vanligare att vi sitter hemma och arbetar. Risken är nämligen stor att du sitter med en kuvad rygg och framsträckt nacke i detta nu och tittar på din skärm. Samma sak gäller förstås när vi sitter och pysslar med våra mobiltelefoner. Vår moderna livsstil är helt enkelt en grogrund för fysiska dysfunktioner.

Håll hårt om hållningen

Det luriga i det hela är att även om vi kanske inte påverkas så mycket av dessa dysfunktioner just nu så kommer det att visa sig med tiden. För när vi är yngre kan kroppen hantera ett visst icke-optimalt beteende. Till exempel kunde många av oss äta rätt ohälsosamt i tonåren utan några större problem. 

Men förr eller senare så kommer dock ett sorts efterkrav som ett brev på posten. När kroppen blir allt mindre effektiv och långsammare i sin förmåga till att reparera sig själv så kommer också krämporna.

De goda nyheterna är att du kan börja i just detta nu med att förändra och förbättra ditt liv. Skaffa en ergonomisk stol på valueshop.se för att hjälpa dig själv nå en bättre hållning. Börja röra på dig mellan varven så att du inte bara sitter ned timme efter timme. Drick också mycket vätska så att kroppen och hjärnan kan arbeta effektivt.

Är du riktigt seriös kan du hitta någon som är specialist på just hållning och se hur detta kan hjälpa dig. Vi tenderar att se ut lite som bokstaven ”S” numera – höfterna skjuter framåt och skuldrorna hänger bakåt vilket sedan tvingar nacken att skjuta framåt för att kroppen ska hålla balansen.

I längden blir det som sagt inte bra och förr eller senare kommer du att börja uppleva smärta någonstans i denna kedja. Tyvärr krävs det då mer arbete med att försöka reparera skadan jämfört med om du börjar redan nu.

Fler nyheter