Hamburgare till vardag och fest

08 maj 2019 jonas olsson
Hamburgare till vardag och fest

Tänk dig en härlig saftig hamburgare som är gjord på högrev. En god smakrik dressing, krispigt salladsblad, ost, rödlök, senap och ketchup. Saftigt, gyllene hamburgerbröd som heter brioche. Känner du nu hur det vattnas i munnen på dig? Finns det något bättre än ett riktigt ”grillhak” eller en ”korvmoj” – eller vad du nu väljer att kalla det. För en del är en bra hamburgare på den lokala grillen att föredra framför vilken lyxrestaurang som helst. Det är det nog många som håller med om.

 

Inte bara hamburgare och korv

På den perfekta grillen finns det andra maträtter är hamburgertallrik och korv med mos. Kanske till exempel en pulled pork wrap eller en chorizo som knäpper när du tar en tugga. Kanske till och med en tapastallrik eller varför inte en klassisk kebabtallrik. Den klassiska grillen har tagit steget mot att bli modernare med en bredare meny där inte bara den klassiska Solnakorven trängs med räkrullen – utan de får samsas med lammracks och havsabborre. Låter skumt, men är fenomenalt! Många hamburgerrestauranger har utvecklats till något mer.

Den nya grillen

Som sagt – den moderna grillen erbjuder mer än 90-grammare och hemlagat mos. En modern hamburgare restaurang i Stockholm har en hel del att konkurrera med. De stora multinationella kedjorna ligger precis överallt så de vanliga grillhaken måste numera ha lite mer att erbjuda än de klassiska menyerna. Det är ju godare med en hamburgare på ett ställe som inte bara kränger ut burgare på burgare enligt löpande-band-principen. Nä, det ska vara lite kärlek bakom det. Lite omtanke som sätter smak!

En favorit i denna kategori är Axels Grill. Om du har vägarna förbi eller om du bara känner för att ta gröna linjen till slutstationen i söder eller av någon annan orsak är i Hagsätra så är det väl värt ett besök. Smaklig måltid allesammans!

Fler nyheter