Hitta rätt hjälp hos en begravningsbyrå i Malmö

20 oktober 2020 Lily Hansen

Malmö är idag en mångkulturell stad och då gäller det att alla bitar faller på plats i samhället. För dem som kommer från länder med andra kulturer är det viktigt att få en begravning som är värdig och har rötter i den egna traditionen eller religionen. 

Ju mer mångkulturella samhällen vi har på vår jord desto mer kommer vi få se flexibla och mångfasetterade begravningsbyråer. Priserna varierar mycket och idag är det många som väljer en direktkremering utan ceremoni alls. Länken https://www.xn--begravningsbyrmalm-iub85a.nu/  leder till ett exempel på en nytänkande begravningsbyrå i Malmö. 

Rådgivning

Det första steget är att kontakta en begravningsbyrå för rådgivning. De är specialister och har koll på allt som ska stämma. Här kan man få reda ut begreppen i lugn och ro. En av de väsentligaste frågorna är om kroppen ska kremeras eller jordfästas. Det kan vara så att den avlidne tillhör en tro som förbjuder kremering och då måste det tas hänsyn till detta.

Designade kistor och urnor 

Det finns ett brett utbud av kistor och det kommer fler och fler variationer att välja mellan. För en del människor är det viktigt med en vacker och rikt utsmyckad kista. För andra har det mycket mindre betydelse. Det finns kistor gjorda av enkelt och återvunnet material vilket är ett bra val om man tänker på hållbarhet och miljö. Vid val av en enklare kista kan man lägga ett bårtäcke över den under ceremonin i kyrkan eller kapellet. 

Det finns även kistor som är målade med färg som används på en griffeltavla. Det ger anhöriga och vänner möjligheten att skriva en hälsning direkt på kistan under själv defileringen. När det gäller urnor kommer de i allt från specialmotiv och hög materialkvalitée till enkla urnor av papp. En enkel urna dekoreras ofta med blommor eller annat grönt.

Fler nyheter