Klart man vill använda kontorsstädning i Stockholm!

12 november 2020 Lily Hansen

Handen på hjärtat, hur ser det ut på kontoret? Ja, tittar man på ytan så ser det oftast bra ut, om än att en del medarbetare kanske skaffar stora högar på skrivbordet. Titta lite mer noggrant istället. Vem torkade ur kylen senast? Dras sand och dammråttor till hörnen? Mår alla växter bra, eller är det en del som kanske knappt överlever? Hur dammigt är det på armaturerna? 

Går man in på djupet så brukar man faktiskt inse att städningen kanske inte sköts så väl som man tänkt. Visst, någon fyller på toalettpappret när det är slut. Förhoppningsvis hjälper alla till med att plocka ur diskmaskinen när det är dags. Och man borde hjälpas åt att se till att matrester inte ligger och stinker i papperskorgen.

 

En välstädad kontorsmiljö ger friskare medarbetare

Idag har man kunskap om hur bakterier sprids via ytor och även luftburet. Smuts ska inte vara en extra bidragande orsak till eventuell sjukfrånvaro. Medarbetarna bör hålla ytor som skrivbord fria när de går hem för dagen. Då är det lättare för städpersonalen att få bort smuts och bakterier. Det finns kopplingar till att anställda är friskare under året om man har ett välstädat kontor. Likväl som man ser över ventilation för en renare luft så gör städningen också miljön bättre för alla som vistas i den.

 

 

Nyttja den städning som behövs

Ska man skall anlita en städpartner som skall städa kontoret? Då är det viktigt att fråga olika företag om kontorsstädning i stockholm för att få flera olika offerter. Fundera på vad som behövs för kontoret och hur ofta. Är det många medarbetare som har möjligheten att arbeta hemifrån kanske det inte behövs varje dag. Man kan också välja vad som är viktigt för kontoret. För en del kanske man också behöver någon som sköter om krukväxterna, medan andra har fönsterputs som tillval.

Fler nyheter