Kolvpumpservice: Hur du håller din kolvpump igång utan problem

22 augusti 2022 Helen Johansson

editorial

Förebygg att problem uppstår

En av de viktigaste maskinerna i många branscher är kolvpumpen. Den här utrustningen ansvarar för att flytta vätskor och gaser genom rörledningar, och om den inte fungerar som den ska kan din verksamhet stå stilla. Därför är det viktigt att veta hur du håller din kolvpump igång på ett smidigt sätt. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera några vanliga problem som kan uppstå med kolvpumpar, samt tips på hur du kan förebygga dem. Vi kommer också att tala om vad du ska göra när något går fel med din pump. Fortsätt läsa för att lära dig mer!

image

https://www.pump-pyrolysteknik.se/pumpservice-lidkoping/

Låt proffsen åtgärda det

Ett vanligt problem som kan uppstå med kolvpumpar är att gasen fastnar. Detta sker när gasbubblor fastnar i pumpens kammare, vilket kan leda till att pumpen förlorar sin primning och slutar fungera. För att förhindra detta bör du se till att pumpens kammare alltid är full av vätska. Detta kan du göra genom att bloda pumpen regelbundet.

Ett annat problem som kan uppstå är vattensjuka. Detta inträffar när vatten tränger in i pumpens kammare, vilket kan få den att rosta och skada tätningarna. För att förhindra detta bör du se till att pumpens kammare alltid är torr. Det kan du göra genom att ha ett torkmedel i kammaren eller genom att med hjälp av ett vattenbeständigt tätningsmedel.

Om något går fel med din kolvpump är det första du bör göra att stänga av strömmen och ringa en fackman. Att försöka åtgärda problemet själv kan leda till ytterligare skador, så det är bäst att överlåta det till experterna. Med det sagt finns det några saker som du göra för att lösa problemet. Kontrollera först om pumpen får tillräckligt med ström. Om inte, kontrollera att brytaren är påslagen och att strömkabeln är inkopplad. Kontrollera därefter om det finns några blockeringar i pumpens kammare. Om det finns några, ta bort dem och se om det löser problemet. Om pumpen fortfarande inte fungerar kan du slutligen behöva byta ut tätningarna.

Om du har problem med din kolvpump ska du inte tveka att ringa ett proffs för att få hjälp. Med deras erfarenhet och expertis kommer de att kunna snabbt diagnostisera problemet och få din pump att fungera smidigt igen. Om du följer tipsen i det här blogginlägget kan du förhindra att vanliga problem uppstår från första början. Tack för att du läste!

Fler nyheter