Koppla ihop kontorsmoduler

12 oktober 2020 Lily Hansen

Moduler finns med en hel del olika slags inredningar och funktioner. Man kan bygga bostäder, skolor, möteslokaler och allt vad man önskar. Antingen genom att sätta ihop likadana moduler eller genom att sammankoppla moduler med olika funktioner till en enhet. Även om byggnaden har ett enda syfte så brukar man ändå ha lite olika funktioner i modulerna som man kopplar ihop.

För att skapa en kontorsbyggnad så behövs det inte bara kontorsmoduler utan även kök, duschrum, toalett, möteslokal och annat som man kan tänkas vilja ha och behöva. Är det en stor byggnad så kan man ta hela moduler med en och samma funktion, som exempelvis flera toaletter tillsammans. Men annars kan man välja moduler med flera funktioner.

 

En eller flera våningar

Moduler som man bygger hus av ser ungefär likadana ut som byggbodarna på byggplatser. Måtten är liknande och systemet som man använder sig av för att bygga ihop dem med är också liknande. Men däremot så är det inte så vanligt att man har trappor inomhus i byggbodar, om man ska ha en byggnad med moduler som står ovanpå varandra.

Om byggnaden används till en verksamhet där man är inomhus hela dagarna så vill man inte behöva gå utomhus för att ta trappan upp eller ner. Regnar det, blåser det eller är det kallt så blir det mycket opraktiskt. Därför finns det moduler där man har möjlighet att ha trapphus inomhus. Man kan då även använda sig av en trappa i trä istället för metall. 

 

 

Alla uttag som behövs

Det som skiljer ett kontor från ett sovrum, vardagsrum eller annat rum är oftast att det finns väldigt många uttag samlade på samma ställe, som under exempelvis fönster. Det är uttag som behövs för att kunna använda dator, skärm, laddare, skrivare och allt annat som kan behövas när man arbetar på ett kontor.

Fler nyheter