Mindre stress med hjälp av en flyttfirma

21 juli 2021 patrick pettersson

Idag väljer de flesta som ska flytta att anlita en flyttfirma och tack vare rut-avdraget är det heller inte särskilt dyrt. Det gör flytten mindre stressig och det blir lättare att samtidigt hinna med alla andra måsten. Fast det är viktigt att man ändå noga planerar flytten och tänker på att rensa och packa ordentligt. Det gäller också att planera den viktiga flyttstädningen, för den får man inte slarva med. Vissa flyttfirmor erbjuder även hjälp med packning, uppackning, magasinering och ibland även flyttstäd. 

Att magasinera sitt bohag kan vara en bra lösning då man sålt sin bostad och kanske ännu inte fått tillgång till den nya, eller om man först vill renovera innan man flyttar in. Att först magasinera sina saker är också nästan ett måste i samband med en utlandsflytt. Här är ett exempel på en flyttfirma som erbjuder magasinering och som även utför utlandsflytt; http://www.stadsbuds2an.se.

 

 

Anlita en seriös flyttfirma

Innan man kontaktar en flyttfirma är det bra att fundera över vad man vill ha hjälp med. Ska flyttfirman också packa eller räcker det med endast bärhjälp och transport? Ta sedan in offerter från mer än en flyttfirma och be att få offerten specificerad så att man tydligt ser vad de olika tjänsterna kostar. Om man har en extra tung och otymplig möbel, eller ett piano, är det viktigt att man talar om det. Detta eftersom det i så fall kan behövas en specialtransport vilket då kostar extra. 

När man väljer flyttfirma ska man inte bara gå på priset och ta den som är billigast, utan även titta på referenser. Detta då en flytt inte kan kosta hur lite som helst eftersom flyttfirman också ska ha råd med ordentliga försäkringar och att betala sina anställda. Därför ska man undvika de riktigt billiga flyttfirmorna då de ofta är oseriösa.

Fler nyheter