Möt din inre stjärna

28 mars 2019 Martha Andersson
Möt din inre stjärna

 

Nu ska ni få höra en ganska ohemlig hemlighet. Den här gamla klyschan är alldeles sann: det är aldrig för sent att lära sig något nytt. Du kommer kanske inte bli en elitidrottare om du börjar spela fotboll som 30-åring, eller bli en del av Sveriges radios symfoniorkester om du börjar spela tuba efter din 40-års-dag. Men bara för att man inte kan bli allra bäst, finns det ingen anledning att inte bli bra.

Kanske finner du dig plötsligt, efter hektiska småbarnsår, utflugna ungar eller en stressig utbildningstid, ha egen tid över. Oceaner av eftermiddagar som du fastnar framför Instagram, Facebook eller internetshoppar, scrollar dig fram bland meningslösa statusuppdateringar och tar dagens tredje promenad. Nu har du tid att lära dig någonting du alltid dröm om. Spela gitarr, eller lära dig sticka.

Tur i oturen med internet (som ju slukar så mycket av vår fritid) är att det finns tutorials för allt, och jag menar a l l t, där. Oavsett vad din nya, eller gamla men förut slumrande, passion är finns det garanterat en video på Youtube eller ett ”Hur-du-gör-detta”-blogginlägg om ämnet. Det är bara att titta och lära. Från de första stapplande ackorden (eller maskorna) till avancerade gitarrsolon och svåra slingor (och kabelstickade, tjocka tröjor). Det finns instruktioner för utövare på alla nivåer, vilket också gör att du enkelt kan prova på massor av olika hobbyers gratis (utöver material-kostnader), mycket lättare än förr när du var tvungen att uppsöka någon typ av lärare eller brevkurs.

Du kommer bli så glad när du märker dina framsteg inom det du gett dig inpå. För de kommer att märkas, ganska snart kan jag lova. I början när man lär sig något nytt går det alltid fort, för att sedan plana av lite när man når de verkligt svåra nivåerna. Men då är man redan fast

Fler nyheter