Öka prestandan med en motoroptimering

26 juli 2021 patrick pettersson

Har du hört talas om att det går att trimma sin moped? Det går ju att trimma din form och din frisyr, eller att trimma din hund. Men då handlar det om att gå ner i vikt, bygga muskler eller att klippa ditt hår och använda en trimmer för att klippa din hunds päls. Trimma en moped handlar om att öka motorns prestanda på mopeden. Att få ut mesta möjliga kraft och pigghet ur mopedens motor, helt enkelt.

Vad har då mopeder med motoroptimering att göra? Och är det en mopeds motor som man talar om? Nej, när du bokar tid för en motoroptimering så är det varken mopeden, dig själv eller din hund som är i åtanke. Det är din bil och din bils motor som man kommer se till ge den högsta möjliga prestandan och piggheten. Vad innebär det för dig som förare och ägare? Fortsätt läsa så får du se!

 

Optimera din motor

Genom en motoroptimering kan du få din bil att bli piggare. Vad betyder det och vad har du för nytta av det? En hel del faktiskt, för en piggare bil gör också snabbare omkörningar och kan vara skillnaden mellan en olycka och ingen olycka. En motoroptimering gör att din bil kommer dra mindre drivmedel. Den punkten tackar nog inte din plånbok nej till. Det gör inte miljön heller!

Men kan du då göra en motoroptimering själv? Ja, det finns kit som du kan köpa, som får samma resultat. Eller så köper du ett kit och låter någon som har gjort det förut hjälpa dig. En dag kanske det är du som är proffs på motoroptimering och får hjälpa släkt och vänner med att öka prestandan på deras motorer. Det kommer göra dig mer upptagen och få en telefon som ringer oftare, men samtidigt något som är väldigt roligt. 

Fler nyheter