Öka produktiviteten med teambuilding

22 juni 2019 jonas olsson
Öka produktiviteten med teambuilding

Det finns inget bättre sätt att få produktionen på topp som ett riktigt tajt arbetsteam. Men hur får man sin grupp att bli tajt? Det löjligt enkla svaret är något så självklart som teambuilding och teambuildingövningar.Tycker du att det känns fånigt och bortkastat med pengar att en grupp vuxna människor ska springa runt och leka lekar på betald arbetstid? Tänk igen! Det har påtaliga gånger visats att en grupp genom frekventa teambuildningsövningar får starkare gemenskap, och också högre produktivitet under arbetet. Det är alltså värt det! Allt du behöver göra är att boka en bra aktivitetsfirma, och fixa schysst företagscatering i Stockholm för att riktigt motivera dina anställda.

 

Glöm inte fikat

Gör teambuildningen till en heldag, och se till att alltid ha tillräckligt med fikastunder, snacks och förstås en riktigt god och generös lunch mitt på dagen för att hålla humören på topp. Underskatta heller aldrig en bra företagscatering! Det du får i gengäld för dagen och utläggen för fika och mat är en arbetarstab som lär sig umgås med varandra, och också att tycka om varandras sällskap. Du vill motivera och belöna. Och vad belönar inte bättre än fulla magar och nöjda smaklökar? I stort sett ingenting.

Följ upp och red ut

Det är viktigt med efterföljning på din teambuildingdag. Prata med dina anställda, och om det känns motiverat, be dem fylla i en anonym enkät om hur de upplevde dagen, och hur de ser på sin grupp- helst både före och efter övningarna. För att få ett fungerande team är det självklart viktigt att alltid vara lyhörd och fånga upp vibbarna mellan sina medarbetare så att du kan korrigera eventuella snurror mellan olika parter innan de blåser sig större än de behöver vara. För kanske in obligatoriska fikastunder, som öppnar för dialog, på schemat? En bra företagscatering som levererar goda smörgåsar och kakor kan vara värd ett extra litet guldkorn att ha tillgåg till, både för dig som arbetsgivare och för dina anställda.

Fler nyheter