Packa rätt och hitta bra flyttfirma i Linköping

17 februari 2021 Cecilia Olsson

Vid en flytt finns det möjlighet att göra allting själv eller så kan man anlita experter som gör allt från att packa hela bohaget till att transportera och packa upp. Det allra vanligaste är nog att välja ett mellanting, genom att man packar och packar upp själv men anlitar hjälp som lastar, transporterar och lastar ur. För att allt ska gå så smidigt som möjligt finns det några saker man kan tänka på då det är dags att packa ihop sitt bohag inför en flytt. 

Se till att vara väl förberedd

Det första man bör göra är att införskaffa emballage och annat användbart material. Anlitar man en flyttfirma så är det vanligt att man får låna flyttkartonger från företaget man anlitat. Utöver kartonger bör man införskaffa tejp, märkpenna samt tidningspapper, bubbelplast eller dylikt för att kunna skydda ömtåliga saker. Var noga med att märka kartongerna för att flyttfirman ska kunna veta i vilket rum i det nya hemmet kartongen ska stå i, samt för att underlätta vid uppackning. 

Packa lagomt i kartongerna

Det är viktigt att inte packa för tungt, både för ens egen skull men även för att visa omtanke om flyttfirmans personal. Tunga lådor kan orsaka kroppsskador eller att lådorna helt enkelt inte håller för vikten och går sönder. När man packar tunga saker som till exempel böcker bör man därför endast fylla halva lådan med dem och sedan fylla upp med väldigt lätta saker som exempelvis prydnadskuddar. 

Pålitlig flyttfirma vid stor eller liten flytt

En flyttfirma i Linköping med stor erfarenhet av flytt till och från orten är Flytt-Experten. De erbjuder flyttjänster som inkluderar bohagsflyttar, företagsflyttar, kontorsflyttar, övriga verksamhetsflyttar samt utlandsflyttar. Utifrån önskemål utför personalen på Flytt-Experten packning, transport och uppackning. För studenter finns till exempel möjlighet till enklare flytthjälp som passar den lilla budgeten, naturligtvis kör Flytt-Experten då ut flyttkartonger som de står för. 

Fler nyheter