Rama in barndomen

12 juni 2019 Mikael Barani
Rama in barndomen

Det här med föräldraskap är lite som att hamna tillbaka i skolbänken just när man tänkte att man började förstå livet någorlunda. Det är slående hur snabbt man inser att när ett barn kommer in i ens liv, så lär vi som vuxna oss minst lika mycket av barnet som barnet lär sig av oss. Det finns en sorts självklar visdom bakom småttingarnas liv och leverne som påminner oss om något som vi kanske har glömt bort.

Att vara förälder handlar också om att hitta jämvikten mellan att lyfta fram barnets förmåga och kapacitet, samtidigt som det inte får bli för mycket av den varan. Att bygga upp ett självförtroende är en hårfin balans mellan att göra för mycket och för lite. 
För mycket och barnet risker att överskatta sin förmåga längre fram i livet.
För lite och du får en individ som saknar självkänsla ju äldre det blir.

Ett lagom sätt att uppmärksamma barnets skapelser/prestationer är att rama in dem.
Här kan det röra sig om en teckning där ditt barn har gjort sin första huvudfoting, eller kanske skrivit sitt namn för första gången. 
Eller varför inte ett fotografi på ett ögonblick då barnet trotsad sin rädsla? Kanske på den första gången uppe på en hästrygg?

En ram runt en händelse är ett enkelt, men ändå lite högtidligt sätt, på vilket vi kan visa för våra små att ”Det här är något lite extra speciellt och fint!”

https://www.skiltex.se/ hittar du flera olika sorters ramar, såväl stora som små, för att på ett snyggt sätt kunna föreviga din familjs minnen tillsammans.

Eftersom Skiltex är måna om att du som kund ska känna dig trygg med din beställning så lämnar man både prisgaranti och fria returer.

Nu är det bara att börja gräva i den där stora högen av teckningar och målningar och välja några favoriter.

Fler nyheter