Rätt skor för ditt barns fötter

12 juli 2019 jonas olsson
Rätt skor för ditt barns fötter

Att ha bra skor är jätteviktigt. Vi går och står på våra fötter dag ut och dag in, hela livet. Därför kan dåliga skor i värsta fall påverka hela kroppen. Särskilt viktigt är det för våra barn. De behöver bra skor som i alla stadier i deras utveckling och växande hjälper dem istället för att ge problem. Först och främst ska det förstås vara rätt sko för rätt tillfälle. Vattentäta för utelekar i blött väder, fina men med en halkfri sula för kalaset. Varma för vintern och svala för sommaren. Ni förstår resonemanget.

 

 

Sko-typ efter fot-typ

 

Men det räcker inte med att det är rätt sko för rätt tillfälle. Det är lika viktigt att skon sitter bra på foten, ger tillräckligt mycket plats för att foten och tårna ska kunna röra sig det som de behöver, och förstås lite plats att växa i. Samtidigt som den inte får vara för stor, ditt barn måste kunna springa och leka fritt utan att hindras av för stora skor. Det är risk att man snubblar om man springer med för stora skor.

 

Det finns skoaffärer som har specialiserat sig på just barnskor, med personal som har erfarenhet och kunskap, och kan hjälpa dig och ditt barn att välja skor.

 

Barnskoaffärer på nätet

 

Om ni inte har en sådan affär i närheten, finns de numera även på nätet. Ett exempel på en sådan affär hittar du på http://www.dromskor.se/. De delar gärna med sig av sin långa erfarenhet av barnskor både i sin fysiska butik och i sin webbshop. Där kan du läsa om vad du ska tänka på när du väljer skor till ditt barn, hur du ska mäta barnets fötter, hur snabbt barnfötter normalt växer och mycket annat. Om du inte hittar den information du söker på hemsidan går det också att kontakta dem direkt. Då får du garanterat hjälp.

Fler nyheter