Ridskola – natur och nöje i ett

20 maj 2019 jonas olsson
Ridskola – natur och nöje i ett

Våren närmar sig med raska steg och hela Stockholm blomstrar. Luften känns lätt och varm. Det doftar av blommor och sommardrömmarna är runt hörnet. Vilken skön känsla, en sådan man gärna vill behålla året om! Det är just under den tiden man vill ut i det gröna och vara närmare naturen tillsammans med sin familj eller vänner. Att kolla upp ridkurser i Stockholm kan vara ett bra alternativ om du vill kombinera umgänge med djur och natur. Självklart finns det många olika ridskolor i vår vackra huvudstad. En variant är Swartlings som har funnits sedan 1905, vars hemsida kan hittas om man följer länken http://www.swartlingsridskola.se/.

 

Ridkurser för stora och små

Det allra bästa med att påbörja en ridkurs är att du kan göra det tillsammans med dina barn. Vill du spendera mera tid med dem samtidigt som du gärna vill lära dig något nytt är en ridkurs den perfekta lösningen. De flesta skolor erbjuder kurser anpassade för stora och små vilket gör att du kan lära dig rida tillsammans med barnen. Om du redan vet hur man rider går det att göra andra kombinationer. Beställ en ridkurs åt barnen och var med dem under lektionerna. När de färdiga med inlärning och övningar kan ni njuta av ridturen ihop.

Att välja en passande ridskola

Att välja en passande ridskola kan kännas som ett stort projekt. Det är egentligen ganska enkelt. Det handlar oftast om logistik. Välj gärna en skola som du lätt kan ta dig till med bil eller transport. Anrika ridskolor brukar ha mycket duktiga ridlärare med många års erfarenhet så de är alltid ett bra val. Ett hett tips är att fråga en kompis som rider. Har du inga vänner som har den hobbyn finns det alltid nätet. Idag kan man hitta allt online så kolla gärna in vad ivriga hästälskare säger i olika forum och utgå från deras kommentarer.

Fler nyheter