Skaffa ett minireningsverk till fritidshuset

31 juli 2021 william eriksson

Tänk så bra att ha ett eget minireningsverk i sommarstugan som tar hand om ditt avlopp. Det finns olika storlekar på dem, så ni kan vara en eller flera enheter om ett minireningsverk. De är praktiska att hantera och installera, för de har lyftöglor. Förankringsplattan är integrerad så du behöver inget betongfundament.

Det finns en styrbox, doseringspump, flockmedelstank, mikroprocessor och kompressor i det här konceptet. Själva minireningsverket är tillverkat av PP-plast, polypropylen. Eftersom det inte finns rörliga delar i tanken är driftskostnaderna låga och driftsäkerheten hög.

Minireningsverket är luktfritt

Man har testat att låta minireningsverket stå utan att tillföra avloppsvatten i nästan ett halvår, och på så vis har man kontrollerat att minireningsverket är luktfritt. Detta innebär en stor fördel ifall det dröjer lite mellan besöken i fritidshuset. Man måste alltså inte spola där hela tiden för att det ska funka på ett bra sätt.

Funderar du på avloppsfrågor för ditt torp eller fritidshus, är ett minireningsverk ett bra alternativ. Kolla på en tillverkares hemsida och se vilken storlek på anläggning du behöver. Där får du också mer information om hur minireningsverket ser ut och hur man hanterar det praktiska när man använder det. Länktips: https://www.augustsverige.se/minireningsverk/

Större storlekar för flera användare

Eftersom det finns olika storlekar är man flexibel i antalet användare. Man kan vara flera som utnyttjar ett större minireningsverk. Med en hög kvalitet och låg driftskostnad är minireningsverket ett fördelaktigt alternativ, samtidigt som det kräver minimalt med jobb och är lätt att installera.

Man kan ordna det praktiskt för sig i sitt fritidsboende, så även en placering långt utanför staden kan vara ett attraktivt ställe för ett sommarhus. Kanske har ni nära till badsjö och brygga, svampskogar eller skidspår. Med ett eget minireningsverk kan man känna sig helt fri att välja ett fritidshus med ett lite mer avskilt läge.

 

Fler nyheter