Skicka paket på bästa möjliga sätt

26 april 2019 angelica olsson
Skicka paket på bästa möjliga sätt

Frakten är vanligtvis det som uppskattas allra minst när det är tal om att skicka paket. Man vill så klart gärna att det ska bli så billigt som möjligt, särskilt om man driver en verksamhet med fri frakt på varorna. Hur ska man då gå tillväga för att skicka paket billigt samtidigt som paketet fortfarande är mycket säkert, och vad ska man göra så att det inte blir något fel på vägen? Fortsätt att läsa för att ta reda på mer!

skicka paket billigt

Paketera rätt redan från början

För att sänka fraktkostnaderna så mycket som möjligt får man först av allt kika på hur man egentligen har paketerat föremålet. Även om man exempelvis ska skicka en boll kan det vara en fördel att ändå paketera detta föremål i ett fyrkantigt eller rektangulärt paket. Anledningen till varför är ganska enkel, eftersom runda paket inte kan staplas ovanpå varandra. Varje gång ett runt paket skickas iväg måste detta då läggas separat från alla de andra kvadratiska paketen som bara kan staplas ovanpå varandra. Fraktkostnaderna blir därför ofta skyhöga för de som skickar runda paket eller bara paket med många kanter.

Ett annat sätt att få ner fraktkostnaderna på är genom att inte lämna något tomrum i paketet. Om föremålet som man skickar är mycket mindre än själva paketet kanske man vill överväga att hitta ett annat paket. Onödigt utrymme kan leda till att paketet både väger mer än det behöver göra samt tar upp ett mycket större utrymme än nödvändigt. Resultatet blir höga fraktkostnader som man enkelt hade kunnat undvika. Det är dock även av yttersta vikt att man inte bara placerar ett föremål i en pappkartong. Det måste alltid ha ett stötdämpande skydd i form av exempelvis frigolit för att inte gå sönder när paketet kastas fram och tillbaka. Med ovanstående punkter i åtanke kommer man att kunna skicka paket billigt redan idag.

Fler nyheter