Teckna en sjukförsäkring hos afaforsakring.se

14 december 2020 Jenny Olsson

editorial

Vi investerar ofta i många slags olika försäkringar, för hus och hem, fritidshuset, bilen, husdjuren, mobiltelefoner och så vidare men det många lätt glömmer är att investera i en sjukförsäkring. I Sverige får alla som har rätt till sjukpenning pengar utbetalad när de är sjuka men är man sjukskriven under längre tid kan det påverka ekonomin negativt. Det kan vara många som har svårt att få ekonomin att gå ihop när de jobbar och när de blir sjukskrivna och minst 20% av inkomsten försvinner gör det inte saken lättare.

Därför kan det vara en god idé att investera i sig själv och sin ekonomi och skaffa en sjukförsäkring som täcker upp en del av mellanskillnaden som faller bort när man är sjukskriven. Många säger idag att de inte har råd att vara sjukskrivna, vilket är galet, då alla människor ska kunna ha rätt till det om de är sjuka. 

 

Sjukförsäkring

 

Sök ersättning hos Afa Försäkring 

Det finns olika bolag och typer av sjukförsäkringar men ett företag som har sjukförsäkring är afaforsakring.se

Här kan man gå in och göra en anmälan om man varit sjukskriven under längre tid, då de prövar ens rätt till ersättning. Här kan alla som jobbar söka ersättning, oavsett om man är privat- kooperativt-, kommunalt eller statligt anställd. När man blir sjuk eller har varit sjuk så ersätter Afa Försäkring rätten till ersättning. Beroende på om man är privat, kooperativt eller till exempel kommunalt anställd ska man ha visst många sjukdagar innan man kan söka ersättningen. Om du har rätt till ersättning och är sjukskriven under längre tid har du rätt att få den upp till den 360:e sjukdagen.

Dock får man inte igen fullt lika mycket som om man skulle ha arbetet med försäkringen betalar ut 12,5% av försäkringskassans belopp som då är 80% av din lön, vilket gör att du ändå får behålla en stor del av din inkomst. 

Fler nyheter