Tillsammans för ett varmare och mer hjälpsamt samhälle

26 juli 2021 Mikael Barani

Det råder inte några som helst tvivel om att det är tufft att leva. Livet kan många gånger kännas som att man vadad motströms, men vattnet upp till bröstet och man är bara en felsteg från att tappa fotgreppet och dras med i forsen.
Som tur är har vi varandra. Det är genom att finna människor som vi litar på som vi också kan bygga upp trygghet omkring oss.

Det hela börjar med ett leende

Vi människor är trots allt sociala djur som frodas i sällskap där vi känner samhörighet. Det är här som vi kommer till vår rätt och finner inspiration till att våga vara mer än det som vi är idag.
Kanske är det också så att allt fler bland oss börjar inse vad vi har gett upp i och med det moderna samhället. Det finns trots allt ett civilsamhälle, där vi direkt finns till för varandra, som vi har påmints om i och med det senaste årets utveckling.

För kan vi närma oss människorna omkring oss, inte bara familj, utan även grannar och folk som vi träffar ofta ute på gatan – blir samhället också lite varmare att leva i.
Plötsligt ser vi en människa, precis som vi själva, i de ögon som vi som hastigast möter när vi är ute och promenerar.
Kanske kan vi på det sättet hitta tillbaka till forna dagars känsla av trygghet och samhörighet här i Sverige?

Visst kan vi fortsättningsvis också vara glada för alla privata aktörer, så som http://adena-assistans.se/, som ser till att våra nära och kära kan få personlig assistans när de behöver det.
Samtidigt finns det alltså något i att också kultivera den sortens omsorg som en gång i tiden var fundamentet i vårt, och alla andra samhällen. Den omsorg som vi ger till de människor som vi har omkring oss.

Fler nyheter