Undvik selfiearmar med ett kamerastativ

28 juli 2020 william eriksson

Det finns många anledningar till varför ett kamerastativ är bra att ha. Tillhör du kanske en av de personer som gillar att ta selfies, men tycker det är förbaskat fult att se armen i skärmen som gör det så tydligt att det är just en selfie? Även om man lyckas dölja armen som håller i kameran eller telefonen, så är det otroligt lätt att genom vinkeln identifiera vilka bilder som är selfies och vilka som inte är det. Med ett kamerastativ kommer du runt det problemet. Sätt upp kameran, sätt igång självutlösaren, ställ dig i perfekt position och säg omelett.  

 

Kreativa lösningar ingen bra idé 

Problemet med att ta selfies på armslängd är att man inte kan ta bilder på längre avstånd än vad armen räcker. Det innebär att det blir omöjligt att ta till exempel helkroppsbilder eller få in flera personer på samma bild utan att de ska pressa sig samman som sardiner i en burk. Visst, ibland kan man försöka sig på kreativa lösningar som att ställa kameran på ett bord, på ett gäng böcker eller på en bokhylla. Men det märks direkt i resultatet om du använt dig av ett ordentligt stativ eller en kreativ lösning.  

 

 

Bra stativ till bra priser 

Det syns direkt i vinkeln om du snålat och använt bokhyllsalternativet som stativ. Dessutom löper du hela tiden risk att kameran eller telefonen inte står stabilt utan kan ramla ned och gå sönder. Att investera i ett bra stativ behöver inte kosta skjortan, kolla bara priserna på coolpriser.se, och kommer ge dig mycket bättre bilder att titta på. Ska du ta bilder ska du göra det ordentligt. Undvik selfie-armen och ta bilder som faktiskt är värda att spara och sätta i ett album. Du kommer inte bli besviken över potentialen kring ditt fotograferande som följer ett bra kamerastativ.  

Fler nyheter