Väck din vilda sida runt elden

13 februari 2020 Mikael Barani
Väck din vilda sida runt elden

Den som någonsin har gjort upp en eld ute i skogen vet vad det egentligen handlar om: Det är ett sätt att återbekanta sig med den frihet som våra förfäder kunde njuta av före civilisationens intåg.
Visst är det skönt att kunna leva ett bekvämt liv men det är inte helt utan sina baksidor. För finns det inte något i varje människa som längtar efter att vara en vild varelse igen?

Är det inte därför som vi dras till sportevenemang och framför allt kampsporter. Kasta en blick på publiken och du kommer att upptäcka att vi människor älskar att uppleva den där kampen – även om det är från läktarens trygga avstånd.

Även om det är bra för människor att någon gång ha provat på kampsport eller självförsvar så finns det aningen mindre råbarkade metoder för att få känna sig vild. Bara att ta en tur ut i skogen kan ha oanade effekter på oss. Framför allt om man som sagt själv skapar en eld som man kan värma sig vid och laga mat över. 
Kanske ännu mer påtagligt är det om man har med sig sin familj. Då kan man känna sig riktigt stenålders i och med att man har sett till att ens nära och kära kan samlas kring elden.

Gör det till en större upplevelse och köp kikare från Kikkertland och ta med dig. Då kan resten av familjen ägna sig åt lite fågel- och djurskådning medan du själv ser till att måltiden blir av. 
Att vistas tillsammans i skog och mark är garanterat ett sätt att föra familjen närmare. Ännu mer så om du är ute på vintern och elden blir en nödvändighet när kylan och mörkret kryper på.

Så ut och jobba på att återta den där vilda sidan av oss som fortfarande lever med oss. Den må vara slumrande, men den är garanterat inte borta.

Fler nyheter