Allt du behöver veta om att skaffa en pumpservice

27 september 2022 Helen Johansson

editorial

Regelbundet underhåll

Om du har en vattenbrunn är det troligt att du också har en pump. Pumparna är en viktig del för att få vatten från brunnen till ditt hem. Utan en väl fungerande pump skulle du vara tvungen att göra saker och ting på det gammaldags sättet – att hämta vatten från brunnen för hand! Pumpar i Värnamo måste underhållas och servas regelbundet för att säkerställa att de fungerar som de ska. Här är allt du behöver veta om att få en pumpservice.

image

Förhindra större skador

Varför ska jag få min pump servad?
Pumpar utsätts för en del tuffa förhållanden – tänk på varma somrar, iskalla vintrar och frätande vatten. Med tiden kan dessa förhållanden ta ut sin rätt på din pump och leda till att den går sönder eller helt och hållet går sönder. En regelbunden pumpservice hjälper dig att hålla din pump i gott skick och förhindra oväntade haverier

När ska jag boka en pumpservice?
De flesta experter rekommenderar att du låter serva din pump minst en gång om året. Detta ger teknikern tid att noggrant inspektera din pump och identifiera eventuella problem. Om du bor i ett område med extrema väderförhållanden kan du överväga att låta serva din pump oftare

Vad händer under en pumpservice?
Under en typisk pumpservice kommer teknikern att göra följande
– Visuellt inspektera pumpens insida och utsida för tecken på slitage
– Testar tryckvakten för att se till att den fungerar som den ska
– Kontrollera de elektriska anslutningarna för korrosion
– Inspektera utloppsröret för att se om det finns läckor eller blockeringar
– Testa brunnsvattnet med avseende på mineralinnehåll
När inspektionen är klar kommer teknikern att ge dig en fullständig rapport om sina resultat och rekommendationer. De kommer också att låta dig veta om några delar behöver bytas ut eller om reparationer behöver göras.

En regelbunden pumpservice är en viktig del av underhållet av din vattenbrunn. Genom att boka en service en gång om året kan du vara säker på att din pump är i gott skick och kommer att fortsätta att fungera korrekt i många år framöver. Tack för att du läste!

Fler nyheter