Båtplatser – När båten inte är ute på havet

08 juli 2019 jonas olsson
Båtplatser - När båten inte är ute på havet

Antalet båtägare i Sverige har ökat otroligt mycket de senaste åren. Allt fler svenskar vill ut och njuta av den vackra svenska sommaren på sjön och ta sig runt i landet vattenvägen. Men när man skaffar båt finns det en del att tänka på. När man inte använder båten måste man ha någonstans att förvara den exempelvis, och det är då hyrningsbara båtplatser är perfekta!

 

Värt att tänka på när man skaffar båt 

När man bestämt sig för att köpa båt är det värt att göra lite efterforskningar innan man köper båten och sen så småningom ger sig ut på vattnet med den. Först och främst är det klokt att tänka på vilka behov man har. Hur många kommer normalt sett befinna sig i båten och hur många sovplatser behövs? Ett generellt råd är att inte köpa en för liten båt. Små båtar gungar och stänker mer. Större båtar är därför stabilare och går att befinna sig på i fler väderlekar. Självklart är det även viktigt att ha koll på säkerhetsregler och veta hur man navigerar och styr båten. Det kan därför vara en bra idé att gå en navigeringskurs.

Man måste förstås även ha någonstans att förvara båten. Vissa väljer att ha båten i garaget under vinterhalvåret när den inte används, medan andra hyr båtplats året om. Oavsett vad du väljer att göra är det klokt att ha en plan för hur båten kommer förvaras innan du köper den. 

Hitta en båtplats

Båtplatser erbjuds vid de flesta stränder och hamnar i Sverige. Man betalar ofta säsongsvis. Med vissa båtplatser ingår viss service till båten. Om du letar båtplats i Stockholm är kanske Resarö Marina för dig. De erbjuder båtplatser strax utanför Vaxholm mitt i Stockholms skärgård. De erbjuder både säsongsbaserade båtplatser och båtplatser som kan användas året om. 

Det är ofta hög efterfrågan på båtplatser, särskilt de med bra lägen, och det är därför smart att vara ute i så god tid som möjligt. 

Fler nyheter