Behöver din truck service?

22 juni 2019 jonas olsson
Behöver din truck service?

Truckar som används kontinuerligt behöver både servas och ibland lagas. Det gäller också truckladdare, truckgafflar och batterier. Ofta är det brått, och eftersom trucken behövs hela tiden vill man få den reparerad direkt, oavsett vilket märke det är på trucken. Det är bra att anlita ett företag som kan komma med en servicebil och laga felet på plats. Exempelvis kan man behöva truckservice i Göteborg. Om man anlitar ett sådant företag och satsar på regelbundet underhåll slipper man dyrbara driftstopp.

 

Brandskyddskontroll och gaffeltest

Man ska utföra regelbundna brandskyddskontroller enligt brandsäkerhetsbestämmelserna SBF 127:10. Man måste också enligt Arbetsmiljöverket och arbetsmiljölagen göra s.k. gaffeltest varje år enligt AFS 2006:5. Då kollas gaffelbladens rakhet och vinkel samt höjdskillnaden på gaffelsatsen, med kontroll så att låsningen är i gott skick och fungerar. Man kollar också nötningen på blad, skänkel och fästklackar. Ett seriöst truckserviceföretag hjälper till med kontroll och dokumentation, så att allt är i bästa skick. Förekommer det avvikelser, erbjuds man hjälp med att vidta åtgärder.

Köpa nya delar

Ibland behöver man nya tillbehör till trucken, och då kan man köpa allt man behöver från truckserviceföretaget. Det finns nytillverkade tippcontainers, truckgafflar, gaffelförlängare, klämaggregat och mycket annat. Pikbommar monteras för att hantera t.ex. mattor och rör.

Arbetskorgar och snöplogar finns också. Se till att du kontaktar ett seriöst företag som sätter kunden i centrum, så får du ett personligt och professionellt bemötande på köpet.

 

Renovering av krockskadad truck

Om en truck blivit krockskadad, går den att renovera. Truckserviceföretaget kan också hjälpa dig med att få fram reservdelar. Vill du byta ut din truck, kan du köpa begagnade truckar, pallvagnar och truckutrustning. Du kan också få din truck speciellt anpassad efter dina önskemål. Om du skulle vilja hyra en truck, går det också bra. Leveranser sker till hela Sverige, så var man än bor kan man få tag i det man behöver.

Fler nyheter