Bevara din klocka

19 februari 2019 Jenny Olsson
Bevara din klocka

 

Det är tur att det går att reparera klockor av olika slag. Kanske har man fått ett armbandsur i present som råkat gå sönder men som man tycker mycket om och har ett högt affektionsvärde för en. Kanske har man ärvt ett gammalt väggur eller eller fickur från sin mormor eller morfar som någon kanske ändå längre bak i släkten har ägt. Att kunna bevara både gamla och nyare detaljer är viktigt. Även om man har klockor som är från 2000-talet så är det trist när de går sönder om det är en kär detalj i antingen hemmet eller för en själv. 

Det finns många klockreparatörer runt om i Sverige och en av dem är Mattssons UR-Service i Norrtälje. Här kan man få hjälp med sin trasiga klockan, oavsett om det är ett bords-, vägg-, golv-, fick- eller armbandsur. Här kan man få hjälp att laga och bevara klockor som man tycker om. Det är dessutom oerhört bra, oavsett vad det är, att kunna laga och bevara istället för att kasta och köpa nytt. Dels sparar man oftast pengar, i alla fall om det är en dyrare sak. En del äldre saker går kanske inte ens att köpa nya idag och då har de ändå större värde. Men en annan anledning till att laga istället för att kasta är ur miljösynpunkt. Om alla kastade alla saker som skulle gå att laga skulle vi förstöra vår miljö ändå mer.

 

Om du har en klocka som har ett värde för dig på något sätt, undersök först om det går att laga. Urmakare är ofta skickliga reparatörer och brukar kunna laga det allra mesta i klockväg. De vet väl hur klockorna fungerar och vad de ska göra för att åter få dem i bruk. Om du har vägarna förbi Norrtälje eller kanske bor där, kika in hos Mattssons UR-Service och se om han kan laga din klocka. Här hittar du hans hemsida, https://www.urmakare.se/

Fler nyheter