Då var det dags att flytta igen

18 maj 2019 jonas olsson
Då var det dags att flytta igen

Visst är det en härlig känsla av äventyrlighet när man väl tagit steget och ska byta bostad. Nytt område, och ny utsikter! Och i ärlighetens namn har man nog tur som ens har en lya att flytta in när bostadsbristen börjat smyga sig på även i Skellefteå. Tacka då för all nybyggen, som ger plats åt växande familjer och nykomlingar i stan. Men en flytt är stor nog i sig, utan att bohaget också ska behöva bytas ut. För att kunna frakta de största och mest otympliga möblerna från den gamla bostaden in i den nya kan det vara nödvändigt att anlita lyfttjänst.  

 

Planera lyfthjälp

Både divansoffan och sängstommen i solid ek kan visa sig bli mycket stora (för att inte säga omöjliga) problem att tackla på egen hand in och ut ur ett högt våningshus. Som tur är finns det företag som erbjuder lyfttjänster i Skellefteå. Vissa företag erbjuder både planering av hur själva lyftet ska gå till, lyftet i sig, och riskhantering. Allt man behöver göra som redan upptagen bobytare är att anställa rätt företag, ge tillgång till punkt a, där det otympliga och tunga bohaget finns, och punkt b, dit bohaget ska. Enklare kan det inte bli.

Packa rätt

När de tunga möblerna väl är ute handlar resten av flytten egentligen mest om att packa smart. Det underlättar även för lyfthjälpen om du märker upp varje flyttlåda med klar och tydlig innehållsförteckning. På så sätt vet dem var de bör lämna de tunga lådorna. Det hjälper även dig då det inte finns något mer frustrerande än att leta sig tokig igenom oöppnade kartonger för att hitta specifika föremål som behövs för vardagen innan flyttomställningen är helt återställd. Kom också ihåg att inte packa kartongerna onödigt tunga. Ett smart tips för att bespara ömma ryggar är att blanda tunga och lätta föremål i varje kartong, och inte fylla upp en hel låda med till exempel böcker eller andra solida föremål. Sedan är det bara att önska lycka till i den nya bostaden!

Fler nyheter