Därför ska du boka trädbeskärning i Skåne

23 januari 2022 william eriksson

editorial

Vid första intrycket av att ett träd börjar sjunga på sista refrängen kan det vara lätt att hoppa till lite väl förhastade slutsatser. Som att trädet behöver fällas till exempel. Ofta är det en kraftig, och väldigt drastisk, åtgärd i kontexten av vad som egentligen behöver göras. Troligtvis räcker det med att beskära trädet. Det är lite som att låta trädet gå till frisören. Eller få en ansiktslyftning. En uppfräschning som gör att trädet får chans att visa sin bästa sida.

I Skåne finns det många träd. Både i skogen, inne i städerna och i folks privata trädgårdar. Det innebär att det säkerligen finns gott om jobb för de skånska arborister som arbetar med bland annat trädbeskärning. 

Men innan något beslut tas om trädbeskärning, eller trädfällning för den delen, måste trädet självfallet besiktigas. Det görs fördelaktligen av någon som jobbar professionellt med trädbesiktning i Skåne. Som till exempel dessa: https://www.aliasarborist.se/traedbesiktning/traedbesiktning-skane.

 

trädbeskärning Skåne

 

Trädbeskärning på hösten

Den stora poängen med trädbeskärning är dock förstås att de ska kunna leva ett längre liv. Ett liv som bär frukt. Bokstavligt talat. För att du ska få ut så mycket som möjligt av dina skånska träd så är det mer eller mindre helt nödvändigt att de beskärs åtminstone en gång om året. Det finns de som påstår att det är bättre att beskära dem under hösten, då de på våren kan växa och blomma på fräscha grenar. Men det vet arboristerna allra bäst.

För att sammanfatta. Ge inte upp på det träd som verkar se nedgånget ut. Det är som att avliva en hund för att den blir glutenintolerant. Det finns betydligt bättre sätt att hjälpa ditt träd på än att avsluta dess liv. Och det bästa av allt är att i förlängningen så kommer ni båda att tjäna på det. Inte minst när du skördar dess äpplen och päron.

Fler nyheter