Dörrar – en viktig del av heminredningen

25 maj 2023 Julia Zsiga

Dörrar är en viktig del av heminredningen och är det viktigaste skyddet mot yttre element. De kan vara stora eller små, färgglada eller enkla, men är alltid utformade för att passa dina behov. Oavsett om du bygger ett nytt hus eller renoverar ditt gamla, finns det många olika typer av dörrar du kan välja mellan.

Hela dörrsystem

Dörrsystem innefattar en komplett dörr, inklusive dörrblad, karm och tröskel. Att köpa ett helt dörrsystem är fördelaktigt då du är säker på att alla delar passar tillsammans och att alla delar är tillverkade med samma höga standard.

Beroende på din smak och stil kan du välja mellan en rad olika dörrsystem. Om du gillar en modern och minimalistisk stil, kan en dörr utan paneler och dekorativa detaljer lämpa sig bättre. Om du däremot vill göra ett intryck och visa upp din personliga stil, kan du välja en dörr med dekorativa paneler, glasinsatser eller andra utsmyckningar.

dörrar

Innandörrar

Innandörrar tillverkas i en mängd olika material, inklusive trä, glas och stål. En populär stil är innerdörrar i massivt trä som ger en varm och traditionell känsla. Trädörrar finns också målade för att matcha dina väggar eller obehandlade för att visa upp träets naturliga skönhet.

Innandörrar kan också utformas med glasinsatser som släpper in ljus och ger en öppen känsla. För extra sekretess kan du välja frostat eller målat glas. Du kan också välja en glasdörr med en insida i trä för att få en kombination av båda stilarna.

Utomdörrar

Utomdörrar har en mer funktionell aspekt då de frånutsättas för väder och vind. De allra flesta utomdörrar är tillverkade av stål eller glasfiber, material som både är lätta och har lång livslängd. Om du vill ha en mer naturlig och traditionell stil kan du istället välja en dörr i trä eller lärk.

För en extra barriär mot kyla och för att spara på uppvärmningen kan du välja en utomdörr med hög isoleringsförmåga. Om du vill ge ett mer stilfullt intryck kan du välja en dörr med detaljer som dekorativa glasinsatser eller paneler.

Fler nyheter