Föryngring med en behandling

22 november 2019 jonas olsson
Föryngring med en behandling

Har du börjat känna dig gammal genom att tidens gång satt sina spår i ditt yttre? Du kanske känner dig ung inombords, men vikarna i håret blir större och större och huden känns allt annat än ung och fräsch. Även om det såklart är fåfänga vill man ändå gärna att ens yttre ska spegla ens inre, annars är det lätt hänt att man inte känner sig som sig själv. Det finns flertalet behandlingar för att hjälpa till vid just håravfall och åldrad hud, men det bästa är ändå att det finns en behandlingsmetod som kan hjälpa mot båda dessa, med andra ord samma behandling. Denna behandling förkortas och kallas för prp. 

 

Platelet rich plasma

En behandling med prp (platelet rich plasma) gör så att man får nytt liv i både hårbotten och hud. Man tar helt enkelt lite blod från den personen som ska behandlas, ungefär som ett blodprov. Sedan separeras blodplasman från blodplättarna med hjälp av centrifugering. Efter att en stabiliseringsfaktor tillsats injiceras blodet tillbaka till personen på det område som man vill behandla. Detta gör att huden blir slätare, mer elastisk samt både känns ungdomligare och ser så ut. Tycker man att detta med prp behandling låter intressant kan man läsa mer hos till exempel denna klinik: https://www.85kliniken.se/.

Att tänka på innan

Vad ska man då tänka på om man bestämt sig för att ta steget och göra denna typ av behandling? Jo, först och främst ska man kolla upp att den kliniken man tänker ta hjälp av är en så kallad ”säker klinik”. Det innebär att de har certifiering och en skadeförsäkring ifall något oväntat skulle uppstå vid, eller till följd av, behandlingen. Det brukar rekommenderas 4-6 behandlingstillfällen i rad. Prp passar för de som har en åldrad eller solskadad hud samt de med håravfall. 

Fler nyheter