Ibland är lån den enda lösningen på ett problem

12 februari 2022 Cecilia Olsson

editorial

Genom att varje månad lägga undan lite pengar så får man en buffert som kan användas till oförutsedda utgifter. Det kan vara så att något går sönder i bostaden, att bilen måste repareras eller att det älskade husdjuret blivit sjukt och måste till veterinären. Det är dock inte alltid man har haft möjlighet att spara pengar varje månad, vilket leder till att man plötsligt kan vara i akut behov av att snabbt få in pengar på kontot. Då kan det bli aktuellt att ta ett snabblån som kan täcka kostnaden som uppstått. 

Snabblån innebär i regel att man snabbt får in pengarna på kontot

Att ta snabblån är inget man bör göra varje månad eftersom det ofta är väldigt hög ränta på dessa lån, men det kan vara en bra lösning när man inte har något annat alternativ (som att till exempel låna pengar av en vän eller släkting). Fördelen med dessa lån är att de är, som man hör på namnet, snabba! Man kan enkelt ansöka online för att snabbt få lånet godkänt och sedan inte behöva vänta speciellt länge innan pengarna finns på kontot. 

lån

Det är alltid bäst att jämföra innan man ansöker

Eftersom dessa lån kan vara väldigt dyra så är det klokt att jämföra så att man åtminstone får det lån som har bäst villkor. För att spara in tid när det ska jämföras så kan man använda sig av en jämförelsetjänst. Då får man snabbt fram lånealternativ och behöver bara fylla i sina uppgifter en gång. 

Få snabbt fram de två bästa alternativen

swiftbanker.se arbetar de för att matcha sina användare med långivare. Genom att registrera sig i SwiftBankers portal så får man snabbt fram två alternativ som de anser passar bäst utifrån de uppgifter man lämnat. Det är en kostnadsfri tjänst som inte är bindande, man bestämmer själv om man vill ansöka om något av lånen som man fått som förslag.  

Fler nyheter