Kunnig och erfaren tandhygienist på Odenplan kan hjälpa till att förhindra besvär i munnen

04 juli 2021 Cecilia Olsson

En tandhygienist är någon som hjälper sina patienter att förebygga olika besvär i munnen. Han eller hon kan hjälpa till med goda råd och behandlingar som förhindrar stora problem från att uppstå, men det innebär såklart att råden som ges måste följas. Med regelbundna besök hos tandhygienist är det alltså möjligt att få eller upprätthålla god tandhälsa, vilket leder till starka, fräscha och friska tänder. 

Tandsten kan ställa till stora besvär

En vanlig behandling hos tandhygienister är avlägsnande av tandsten. Tandsten uppstår genom att bakteriebeläggningar (plack) stelnar vid kontakt med saliven. Beläggningarna kommer ifrån det vi stoppar i oss under en dag och kan borstas bort med tandborste och fluortandkräm. Sköts inte tandborstningen tillräckligt noggrant (eller inte alls) så bildas alltså tandsten och den kan leda till inflammation i tandköttet och i värsta fall tandlossning.

Putsning och polering ger både estetiska och hälsosamma vinster

En tandhygienist kan även putsa och polera tänderna vid behov. Det gör tandytan slätare vilket innebär att bakterier inte får lika lätt att fästa på den. Det underlättar även rengöringen av tänderna och tar bort missfärgningar vilket gör tänderna vitare. En putsning och polering sker efter att tandhygienisten har avlägsnat plack och tandsten från tändernas yta. Det säkerställer att tänderna blir helt rena och fina samt mer motståndskraftiga mot skadliga bakterier.

Duktiga tandhygienister i Stockholm

Det allra bästa är att hitta en tandhygienist som det känns tryggt och bra att besöka med jämna mellanrum. Finns det ett behov av att hitta en bra tandvårdsklinik i Stockholm, till exempel en tandhygienist i Odenplan, så kan Elisabeth Ådén Jangenståls klinik vara ett bra alternativ. På den moderna tandvårdskliniken arbetar tandhygienister med lång erfarenhet och bred kunskap inom allt som rör tandvård. Oavsett om det finns behov av estetisk tandvård, bettskena, tandimplantat eller annan behandling så kan de hjälpa till.

Fler nyheter