Malmö – en av Sveriges bästa konferensstäder

12 april 2019 jonas olsson
Malmö – en av Sveriges bästa konferensstäder

Malmö, vad kopplar du ihop med den staden? Kanske uteserveringar, mångfald, smakrika upplevelser och teaterföreställningar utomhus? Då tänker du rätt.
Malmö står för allt det och kan därför klassificeras som en av Sveriges mest coola och minnesvärda städer. Här blir alla hjärtligt välkomnande oavsett varför de kommit till en av Sveriges sydligaste städer.

För dig som står inför en konferensplanering är Malmö ett ypperligt alternativ. Du ska inte ens behöva fråga varför. Svaret ger vi direkt. Staden är den perfekta platsen för ett möte – ett litet eller ett stort sådant. En konferens i Malmö kan hållas bara ett stenkast från centrum eller i stadens utkant beroende på dina preferenser och önskemål.

Det går att kombinera konferensanläggningar med övernattningsmöjligheter på ett och samma ställe samtidigt som staden även erbjuder mysiga lokaler där konferensen omvandlas till något mer personligt och trevligt.
Förutom utsökt mat står Malmö för massor med nöje inte bara i form av ett rikt kultur- , och krogliv. Varför inte nyansera konferensen med ett besök i Malmös slott eller museer?

Kombinera konferensen med slott och museibesök

Det första man bör inkludera som behövlig konferensvariation är Malmöhus  – Nordens äldsta renässansslott bevarat i sin originella form.
Slottets äldsta delar daterar från 1434. Slottet har använts både som fästning och fängelse under olika perioder. Slottsholmen står för en hel del utställningar om historia, natur och teknik. Det är bara att pricka in vad som passar kollegorna och organisera ett besök. Det kommer utan tvekan att uppskattas.

En ny påfyllning i stadens rika kulturliv är Malmös Moderna Museum. Nu finns konceptet på två platser i Sverige – i huvudstaden Stockholm och här i Malmö. Vill du överraska dina kollegor med ett besök innehållande Europas och Sveriges modernaste samtida konst är det Moderna Museet som står högst upp på listan.

 

Fler nyheter