Många fördelar med papptak

21 januari 2022 patrick pettersson

editorial

Det gäller att hålla koll på taket för att veta när det behöver repareras eller bytas ut. Med underhåll och reparationer kan man också få ett tak att hålla mycket längre. Men när det väl är utslitet måste det bytas ut omgående, annars kan taket börja läcka vilket kan göra att man får fukt- och mögelskador inomhus. En takomläggning kostar en hel del och har man möjlighet kan det vara bra att årligen lägga undan en liten summa inför det framtida takbytet.

Har man inte råd att lägga ett tegeltak är det bättre att välja ett billigare material än att vänta med takomläggningen. Papptak är ett prisvärt tak som dessutom går snabbt att lägga, vilket gör att även takläggarens arbetskostnad blir låg. Länge hade papptaket ett dåligt rykte men dagens moderna papptak är betydligt bättre än sina föregångare. Med takpapp som är anpassad för nordiskt klimat får man ett tak som håller i minst trettio år, och som dessutom är enkelt att laga och underhålla. 

 

papptak

 

Papptak i flera olika färger

Idag finns det även papptak i andra färger än svart, som exempelvis grönt och tegelrött. Det gör att det går att få ett papptak som matchar fasaden bra. Det går relativt snabbt för en erfaren takläggare att lägga ett papptak eftersom materialet är mjukt och följsamt att arbeta med. Men det gäller att vara noga med skarvar och vid genomföringar så att taket blir ordentligt tätt. 

Vill man lägga ett papptak ska man ta hjälp av en takläggare som är specialiserad på just detta, och som arbetar med kvalitativa material med lång hållbarhet. Då får man ett papptak som håller mycket längre. Ta in offerter från några olika takläggare och jämför priser. Det kan vara en god idé att välja en takläggare som även kan hjälpa till med framtida underhåll av papptaket.

Fler nyheter