Problem på vägen

01 augusti 2020 william eriksson

Bilar kan plötsligt gå från att spinna som en katt till att smälla till och lägga av och det kan ske var och när som helst. Om man hör något konstigt ljud så är det alltid bäst att akut stanna bilen och försöka ta reda på vad det är för fel. Kan man så är det bra om man ringer till en verkstad i närheten för att rådgöra med dem. Skulle det fortfarande vara oklart så är det alltid säkrast att ringa efter vägassistans för transport till verkstaden. 

 

Bensinstopp eller nyckelfel  

Akuta fel på bilar som behöver bärgning behöver inte alltid vara så allvarliga. Vissa gånger kan det endast röra sig om bensinstopp eller att en nyckel tappats bort eller gått av i låset. Ibland kan bärgaren lösa problemet redan på plats men om det inte går så får man följa med till närmaste verkstad för en lösning på problemet. Är det ett bensinstopp så brukar man inte ta med hela bilen utan endast fylla på med drivmedel så det går att köra till en bensinmack. Eller så kör man föraren till macken så denne själv kan köpa det drivmedel som behövs.  

 

 

Ett urladdat batteri

Om man åker iväg på semester till en skidort så är det ibland så att man låter bilen stå hela veckan eller endast kör en del korta sträckor. Ihop med rejäl kyla är det vissa bilar som inte mår så bra. Det kan bli en akut situation när man fyllt hela bilen med familj och packning för att lämna bostaden man hyrt och så vill inte bilen starta. Är det många minusgrader blir man snabbt nedkyld så det är bara att ringa efter hjälp från bärgare så fort man kan. Har man tur så räcker det med startkablar innan man kan ge sig iväg på färden hemåt och en bärgning kan undvikas.

Fler nyheter