Ta hand om dig själv på spahotell i Dalarna

20 juni 2022 william eriksson

editorial

Vad betyder det att “ta hand om sig själv”? Det är en mycket vanlig instruktion i bloggar och livsstilsmagasin, för att du som läser ska kunna leva ditt bästa liv och prestera på topp i alla möjliga olika sammanhang. Men att ta hand om sig själv kan vara lättare sagt än gjort. 

Många människor lever efter ett mycket pressat schema, där träning och hälsa är ett självklart inslag. Självklart, men också stressande. Det är naturligtvis en mycket bra sak att hålla igång en träningsrutin i vardagen. Men att träna på gym är bara en del av det som du behöver för att ta hand om dig själv.

Få andrum och egentid på spa

Förutom en träningsrutin som ger dig en hälsosam kropp, är det viktigt att ge sig själv andrum i livet. Att bryta rutinen med en helg på ett spahotell i Dalarna kan vara ett utmärkt sätt att få just ett sådant andrum. En paus från stressen, och möjlighet att lägga fullt fokus på bara dig.

Att åka på spa är en tradition med långa anor. Redan tjugotalets badhotell var en typ av spa-anläggningar, där människor från hela landet möttes för att vila upp sig i en frisk och naturskön miljö. 

 

spa

 

Ge bort en helg på spahotell i present

Att ta hand om sig själv kan också vara synonymt med att visa omsorg för de människor som finns i ens närhet. Kanske känner du någon annan som också skulle vara i behov av en avslappnande helg på ett spahotell? Många anläggningar erbjuder presentcheckar.

Eller så kanske du skulle vilja åka tillsammans med någon? En utehelg med kompisarna kan likaväl ske på ett spahotell i Dalarna som på krogen i Stockholm. Och med tanke på hur prislistorna i huvudstadens barer ser ut nuförtiden, kommer det gå ungefär jämnt upp. Och en spahelg är minst sagt det mer hälsosamma alternativet.

Fler nyheter